Facebook
ДГ 11 Мики Маус
Детска градина в град София, кв. Младост 1

1 АПРИЛ-ДЕНЯТ НА СМЕХА И ШЕГАТА

Скъпи дечица от група „Патета”,

Първи април е ден за шеги и смях. На този ден не трябва да има тъжни хора. Смешните, чудни и объркани неща са навсякъде край нас. Стига да гледаш света с усмивка и най-обикновените неща могат да станат забавни и интересни.

Ние, вашите учителки, за да дойде смехът в сърцето ни и на лицето ни, ви предлагаме следното: Вземете лист и най-светлите цветове. Нарисувайте едно голямо слънце, което да ни се усмихва и да ни разсмее. Поставете го на прозорец и често го поглеждайте с думите:

„Слънцето е на небето,

а вкъщи слънце е детето.

Във водата като пате си играя,

и за болести не искам и да зная!”

Така тази рисунка ще става все по-весела и когато дойдем в детската градина, ще направим изложба, с която ще заявим, че сме смели и весели патета.

Инициативи към децата:

1. Да нарисуват как се забавляват с най-веселата и интересна игра, която играят всички у дома.

2. Да нарисуват най-смешната физиономия, която са виждали някой да прави вкъщи, приятел, домашен любимец или дори учител.

3. По повод 1-ви април Денят на шегата да нарисуват най-веселата шега, която се готвят да спретнат на някой.

4. Идва Великден, можете да нарисуват най-веселото яйце. Предлагаме ви, за повече настроение да качвате снимки на рисунките в групата, а след това да ги донесете в детската градина. Така на всички ще ни стане по-цветно и забавно от еднообразното ежедневие. До тогава нека всички бъдем здрави и заедно да се позабавляваме.

 

Творения на децата от гр. Патета: